Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 25-27 май 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 25 до 27 май са отчетени около 100 сигнала. От тях близо 30 са за неправилно паркирани МПС в града. Няколко са и сигналите, подадени от граждани, за включени автомобилни аларми, които нарушават спокойствието в тъмната част на денонощието. Акт за установяване на административно нарушение, след подадена информация, е получил собственик на МПС заради поставена табела „Продава се“, на автомобил с френска регистрация, паркиран в междублоково пространство до блок №91 на бул. „Патриарх Евтимий“. Същата санкция е получил гражданин, изхвърлящ покъщнина около контейнер в близост до блок №25 на ул. „Милин камък“.

Наказателен протокол е съставен от екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ на почистващата фирма „Грийн партнърс“ заради блокирана врата на контейнер и невъзможност на гражданите да изхърлят отпадъците си вътре. От фирмата е поет ангажимент съоръжението да бъде сменено.

На Горещия телефон е постъпил сигнал за бездомно куче в района на ул. „Златан Станчев“. Екип на Общинския приют за безстопанствени животни е съдействал на гражданка, която е подала оплакване от съседско куче, разхождащо се само, порода „Питбул“, в двора на кооперация на ул. „Цар Иван Шишман“ №29.

Отчита се повишаване на сигналите за силна музика от заведения, както и от изкарани музикални уредби навън. Зачестяват обажданията и за шумни младежки компании в междублокови пространства и паркове.

След получени сигнали са обезопасени улични шахти, премахнати са клони на дървета. Екип на звено „Контрол, екология и чистота“ е съставил докладна записка и е съдействал за обезопасяване на откачен 3-метров перваз на жилищен блок №79 на ул. „Св. Троица“. Домоуправителят на входа е поел ангажимент за отстраняване на проблема.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн