Библиотека „Родина” – Стара Загора посреща 1 юни в обновения си Детски отдел на ул. “Българско опълчение” 69

STZAGORA.NET
*
545436653254653Библиотека „Родина”
Проект „Учим се и растем заедно”

Скъпи приятели,

Каним Ви да споделим празника 1 юни – Международен ден на детето, в обновения ни Детски отдел на ул. „Българско опълчение” 69 заедно с любимата писателка на старозагорските малчугани Мая Дългъчева.

Събитието е част от проекта „Учим се и растем заедно” за деца от 0 до 12-годишна възраст, който се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот”, в партньорството с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум. Неговата основна цел е засилване интереса към книгите и стимулиране на ранното детско четене чрез забавни образователни програми и интерактивни игри, подпомагащи ранното детско развитие, интелектуалното израстване и функционалната грамотност на децата.

На място ще ви разкажем докъде сме стигнали с изпълнението на дейностите по проекта. Ще видите новата лятна сцена и противоударната настилка, с която бяха подменени базалтовите плочи в двора на библиотеката. Осигурили сме много нови детски книжки – меки, картинни, музикални и звукоподражателни, книжки-пъзели и книжки-играчки за най-малките, интелектуални игри за батковците и каките, материали за рисуване. Със свежо обзавеждане от нови масички и столчета зала „Приятели на книжките” очаква децата и техните родители. Осигурили сме им и мултимедия, прожекционна масичка и лаптоп за още по-пълноценни занимания.

Дейностите по проекта, които ще се разгърнат през цялото лято, ще включват:

* Цикъл „Играя и се уча” за деца от 0 до 6 години и техните родители. Стремежът е още от най-ранна възраст малчуганите да обикнат четенето, да обогатяват езиковите си и комуникационни умения, да развиват визуалната си култура, а родителите им да усвоят подходящи техники за приобщаването им към книгите в различните възрасти.

* Цикъл „Лятна детска академия” за деца от начална училищна степен (7 до 12 години). Библиотеката ще им предостави възможности да затвърдят натрупаните и да усвоят нови знания по общообразователните предмети в неформална среда чрез участие в програми и занимателни игри, провокиращи и насърчаващи четенето, обогатяващи езиковата им култура.

Останалите предстоящи прояви ще споделим с Вас на място!

Очакваме Ви на 1 юни в 11:00 на ул. „Бълг. опълчение“ 69.

Заповядайте!

Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот”, в партньорството с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
#svz

сподели ме


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн