Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 21-24 май 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 21 до 24 май са отчетени над 160 сигнала. За около 50 неправилно паркирани автомобили в града е съобщено. Два броя МПС са в процедура за доброволно/принудително премахване от паркинг до блок №7 на ул. „Одринска епопея“. Подадено е оплакване за замърсяване от таксиметрови шофьори на пространството около пиацата до храм „Свети Николай Чудотворец“. Собствениците на таксиметровите фирми са поели ангажимент да предупредят шофьорите си да не изхърлят безразборно фасове от цигари в района. Оплаквания са постъпили и заради шумни компании от младежи в паркирани автомобили в междублокови пространства. Сигнал е получен и за боядисване на МПС в подземен гараж, намиращ се между ул. „Васил Левски“ и „Георги Апостолов“. Подалият информацията гражданин е насочен за консултация с юрист за вземане на отношение от Етажната собственост на блока по казуса със замърсяване на въздуха в гаражните помещения.

Сигнал е постъпил за деца без родителски контрол, развиващи пръскалките на шадравана в парк „5-ти октомври“ и хвърлящи отпадъци вътре.

Печатна фирма е с наложена санкция заради поставяне на антипаркинг колчета пред свой обект, без разрешение, в кв. „Индустриален“. Издадено е предписание за демонтирането им.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на трима души, събиращи пари за фондация, след постъпило обаждане от гражданин.

Екип на Общинския приют за безстопанствени животни е прибрал след сигнал изоставено куче от парк „Зеления клин“. За бездомни животни е съобщено в района на кв. „Индустриален“. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, порода Ротвайлер, което живее в двор, но системно излиза на улица „Илия Куртев“ в района на блок №5.

След подадени на безплатния Горещ телефон сигнали са ремонтирани лампи от уличното осветление, обезопасени са шахти, както и са подрязани дървета, създаващи предпоставки за инциденти.

Информация е подадена още за силна музика от няколко заведения и на открито, както и за шум от строителни обекти. Сигнализирано е и за опасна детска площадка в района на Плувния басейн. Съставена е докладна записка за демонтиране на компрометираните съоръжения.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн