Утре: Спортен празник “Игри на радостта” в Детска градина “Светлина”

STZAGORA.NET
*
02348234-3На 16 май (сряда) от 17 часа в двора на Детска градина №10 „Светлина“ започва Спортен празник „Игри на радостта“. Събитието се реализира съвместно с Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора и Община Стара Загора като част от проект за ранна диагностика и превенция на гръбначните изкривявания на децата в предучилищна възраст на 5 и 6 г., с цел подобряване на двигателната активност и корекция на нарушената стойка.

Студентите от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ под ръководството доц. д-р Руска Паскалева ще покажат в спортния празник как се занимават с малките възпитаници на „Светлина“ с голяма терапевтична топка и с други полезни за правилната стойка упражения.

В празника ще се включат всички преподаватели в различни форми на занимания в „Светлина“ – спортна гимнастика (Ирина Руни), Школа „Багатур“ (Явор Гънчев), школата по народни танци и плуване.

В този ден деца и преподаватели от „Светлина“ ще „одухотворят“ засадените дръвчета в двора на градината, като им поставят табелки с много специални надписи – Дърво на доброто, Дърво на късмета, Дърво на приятелството и др.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн