Над 200 фирми представят селскостопанска техника на БАТА АГРО

STZAGORA.NET
*
IMG_0330IMG_0392Единадесетото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО бе открито днес на летището в Стара Загора. То ще продължи до 18 май.

Изложението се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) и т. г. ще премине под знака на иновативното земеделие.

Над 200 фирми представят най-новите достижения на селскостопанската техника на площ от 36 500 кв. м. За пръв път тук е показана най-голямата самоходна пръскачка в света Рубикон 9000.

На официалното откриване присъстваха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатът Радостин Танев, зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, зам.-изпълнителният директор на фонд „Земеделие“ Георги Динев, зам.-кметовете на Стара Загора Красимира Чахова, Йордан Николов и Янчо Калоянов, зам. областните управители Петя Чакърова и Димитър Драчев и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков. Дойдоха и представители на институции свързани с развитието на селското стопанство.

„Благодарим, че за единадесети път избрахте Стара Загора за домакин и Ви поздравявам, че продължавате да правите това изложение и то все по-успешно, по-мащабно и по-организирано“, каза кметът Живко Тодоров. Той пожела на участниците да имат повече продажби, а на земеделските производители по-добра реколта, за да съберат пари и да се възползват от европейските проекти за закупуване на техника.

„БАТА АГРО“ е най-мащабното селскостопанско изложение в страната. С всяка година се увеличава международното участие, фирмите изложителки и посетителите“, каза Даниел Минев, председател на Управителния съвет на БАТА АГРО. Той благодари на местната власт за подкрепата, която прави възможно провеждането на форума и обеща надграждане всяка година.

„Няма как да се развива модерно селско стопанство без съвременни начини на производство и обновяване на техниката“, подчерта зам.-министър Атанас Добрев. Той съобщи, че в момента у нас има 8623 нови колесни трактора и 1351 нови зърнокомбайна. По подмярка 4.1 – „Инвестиции в земеделски стопанства“ са подписани 1440 договора на стойност 1, 3 млрд. лв.

Бе отслужен и тържествен водосвет. Официалната част завърши с обиколка на гостите из изложбените площи. Градоначалникът Живко Тодоров с интерес разгледа представената техника, дори се възползва от възможността да влезе в кабината на модерен трактор, на самоходна пръскачка и мощен комбайн.

Танцьорите от Общинския ансамбъл „Загоре“ се погрижиха за доброто настроение на посетителите.
IMG_0611IMG_0506 (1)
IMG_0314IMG_0501 (1)
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн