Депутатът Георги Гьоков, БСП: Държавата да гарантира минимална цена на изкупване на розовия цвят

STZAGORA.NET
*
Sn_01_G„Държавата да гарантира минимална цена при изкупване на розовия цвят, както е при тютюна”, настоя зам.-председателят на социалната комисия в парламента Георги Гьоков при срещи с жители в община Гурково. Розоберачи дойдоха в изнесената Приемна на депутата, за да представят проблема с еднодневните договори, които предизвикват затруднения и при работодателите, и при работниците, защото се плащат осигуровки, но не се зачитат за трудов стаж. „Розопреработвателите изнудват розопроизводителите чрез ниската изкупна цена, този натиск и хаос трябва да се спре”, настояха хората, заети в розопроизводството.

Жители от общината, дошли в Приемната, искат денонощно присъствие на полицаи заради международния трафик, преминаващ през Гурково. Според тях работното време от 8 до 17 ч. не дава сигурност на населението и предпоставя опасности. Гурковци се надяват да се реконструират всички пътища в общината. От Паничерево пък настояват пътната им връзка с общинския център да се реконструира незабавно. Социални работници се оплакаха от ниските работни заплати, от липсата на защита при работа с рискови групи.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн