Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 8-10 май 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 8 до 10 май са отчетени над 180 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града. Постъпили са сигнали за дрифт около парк „Артилерийски“, както и за силно форсиране на автомобилни двигатели в района на детска площадка, до блок №288 на бул. „Цар Симеон Велики“. Постъпили са оплаквания за препречване на движението в сутрешните часове по бул. „Столетов“ в района на 2-ро ОУ „П. Р. Славейков“. На шофьор на ТИР е съставен акт заради паркиране върху алеята за предвижване на хора с физически увреждания в района на местната пивоварна.

Гражданин е сигнализирал, че в района на езеро „Загорка“ сутрин около 6.30 часа се разхождат домашни кучета без повод и намордник. За безстопанствени животни е съобщено в района на 11 ОУ „Николай Лилиев“, по ул. „Пазарска“, по алеите на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“, по пешеходната зона на „Цар Симеон Велики“, както и до Телевизионната кула. Сигналите са насочени към екипи на Общинския приют за безстопанствени животни. Екип на приюта е извадил паднало куче в 3-метрова шахта в село Богомилово, както и е съдействал за прибиране на лисица, влязла в подземието на общежитие на Тракийския университет. Акт за установяване на административно нарушение е съставен на собственик на куче, оставено в заградено пространство около трансформатор до блок №8 на ул. „Хрищян Войвода“ (кв. „Зора“).

Екип на звено „Контрол и обществен ред“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение на търговец на плодове и зеленчуци в района на ул. „Любен Каравелов“, който е използвал неправомерно тротоарно пространство пред търговския си обект.

След получени сигнали на Горещия телефон е ремонтирано улично осветление, паркомати, чешма в парк „Артилерийски“, обезопасени са катерушки в детски площадки, както и няколко шахти в града.

Гражданин е сигнализирал, че има опит от младежи за разбиване и влизане в района на Автополигона до село Хрищени. На място е установено, че катинарът е счупен. Направена е докладна записка, работата по случая продължава.

Постъпили са запитвания за предстоящо косене на треви и храсти в междублокови пространства, както и за кастрене на клони по някои от главните пътни артерии в града. Сигнали са отчетени за силна музика от няколко заведения и на открито, както и от строителни обекти.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

viknoespodelime


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн