„Старозагорски олимпийски надежди“ и работнически спортни игри през уикенда в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
5435742В събота в Стара Загора започват седмите Детски спортни игри „Старозагорски олимийски надежди“, които се провеждат със съдействието на Община Стара Загора. Официалното откриване е от 11.00 ч. в общинската спортна зала „Иван Вазов“. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спорта и в чест на мс Димитър Чифудов, първият старозагорски олимпиец.

Зад провеждането му стои Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб „ЛИПА” – Стара Загора.

Игрите ще се проведат в различни спортни бази в Стара Загора, като финалната проява с демонстрационни изпълнения и награждаване е насрочена за 12 май 2018 г. от 11 часа в спортна зала „Иван Вазов”. В игрите участват над 600 деца от 20 клуба в 15 вида спорт: баскетбол, волейбол, плуване, лека атлетика, бадминтон, тенис на корт, батут, карате, художествена гимнастика, спортна гимнастика, стрелба с лък, борба, джудо и самбо, вдигане на тежести и футбол.

От 11 май (петък) до 13 май 2018 г. в Стара Загора се провеждат четвъртите Работнически спортни игри. Отборите мъже и жени се състезават в пет вида спорт – мини футбол, петанк, дартс, тенис на корт и теглене на въже. Игрите се провеждат на спортните площадки зад Централна поща в близост до плувния басейн.

След проведената в петък техническа конференция откриването и началото на спортните игри е насрочено за 10:00 часа в събота, 12 май 2018 година.

Организатори са Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ – София, Работнически клуб „Спорт и здраве“ – Стара Загора, Регионален съвет на КНСБ Стара Загора, със съдействието на Община Стара Загора.

Събитията са част от богатия спортен календар на Община Стара Загора за 2018 година.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн