Задържаха 32-годишен с 26 присъди, разбил кафе-машина в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Господин Й., на 32 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 18.04.2018 г. в Стара Загора, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот – огъване на метален елемент, намиращ се под чашковия механизъм на вендинг автомат, отнел чужди движими вещи – пари, сумата от 120,00 лева на монети, собственост на търговско дружество, с управител В.Т., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 18.04.2018 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Господин Й. се намирал в кв.“Три чучура“,като в тъмната част от денонощието отишъл до жилищна кооперация в квартала, където бил монтирам вендиг автомат за топли напитки. Господин Й. огънал метален елемент, намиращ се под чашковия механизъм и така достигнал монетника на автомата. По този начин обвиняемият отнел оборотна сума в размер на 120 лева. На следващия ден работник от поддръжката установил, че вендинг автомата е разбит и подал сигнал в полицията. След издирване бил установен и заловен обвиняемият Господин Й.

Обвиняемият е криминално проявен и 26 пъти осъждан за престъпления от общ характер – кражби, грабежи и управление на МПС без съответно свидетелство. Деянието на 18.04.2018 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като на 13.06.2017 г. обв. Господин Й. е бил освободен от затвора.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Господин Й. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Господин Й. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн