Владимир Путин заяви на Парада на Победата в Москва готовността на Русия за равноправно партньорство в името на мира

STZAGORA.NET
*
09052018090520182Русия е открита за диалог по всички въпроси, свързани с осигуряването на глобална сигурност. Готова е за конструктивно, равноправно партньорство в името на съгласието, спокойствието и прогреса на планетата. Това заяви по време на тържественото откриване на Парада на Победата в Москва, посветен на 73-та годишнина от края на Втората световна война, президентът на Руската федерация Владимир Путин.

“През юни 1941 година войната влезе във всеки дом – каза Владимир Путин. – Раздели любимите хора. Мнозина – завинаги. Направи сираци и провали съдбата на стотици хиляди деца. Разруши надежди и планове, изпепели градове и села. Войната винаги е антипод на самия живот, на всичко най-добро в него. Ние помним за трагедиите на двете световни войни, за уроците на историята. Те не ни позволяват да оставаме слепи пред новите заплахи, зад които прозират все същите стари и уродливи черти – егоизъм и нетърпимост, агресивен национализъм и претенции за изключителност. Ние разбираме цялата сериозност на тези заплахи. Всички страни, цялото човечество трябва да осъзнаят, че мирът е твърде крехък и че неговата стабилност укрепва общия ни стремеж да се чуваме и разбираме помежду си.”

Заедно с руския президент на трибуната излезе премиерът на Израел Бенямин Нетаняху (на втората снимка), който е в Москва за важни разговори с Владимир Путин. В еврейската държава 9 май също е със статус на официален празник. Там живеят хиляди участници във Втората световна война и милиони техни потомци. От тази година датата на празника, неговият статус и церемониалът са закрепени със специален закон.

В Парада на победата в Москва днес взеха участие 13 000 военнослужещи и 159 вида бойна техника, в това число 75 самолета.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн