Съдят 47-годишен, убил в Стара Загора тъща си и направил опит за убийство на бременната си съпруга

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKОкръжна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Красимир И., на 47 г., за това, че на 20.05.2017 г. в Стара Загора умъртвил 68-годишната М.Ж. и направил опит да умъртви бременна жена – съпругата си – 30-годишната Г.И.

На 20.05.17 г. в Стара Загора, М.Ж. и Г.И. очаквали в жилището им да дойде обвиняемият Красимир И., който трябвало да вземе багажа си и да се изнесе заради предходни семейни конфликти. Към 10 часа сутринта пострадалата М.Ж. излязла и отишла до магазина. Тогава по телефона обвиняемият Красимир И. се обадил на съпругата си, която била бременна, и я уведомил, че е спал в хотел и ще дойде да вземе багажа си. Обвиняемият и М.Ж. се засекли пред входната врата на апартамента, а Г.И. казала да влезнат, за да му даде багажа, като в това време тя се заключила в хола. Там било и по-голямото дете на обвиняемия и пострадалата Г.И. – 11-годишно момче.

През остъклената врата на хола Г.И. видяла как майка й влиза с обвиняемия, който още в коридора я нападнал, като започнал да я удря. М Ж. се развикала за помощ с думите: “Убиват ме!“ и започнала да се придвижва бавно по коридора към хола, за да се скрие в нейната стая. Обвиняемият Красимир И. я следвал, като й нанасял удари с нож. В уплахата си Г.И. първоначално не забелязала, че обвиняемият държи нож в ръката, с която удря тъща си, но незабавно се обадила за помощ на тел.112, като заявила,че бият и убиват майка й. Обвиняемият Красимир И. счупил стъклото на холната врата и пъхнал ръката си, за да я отвори. Съпругата му видяла ножа и разбрала, че майка й била наранена с него. Обадила се за втори път на тел.112 и извикала на детето си да отиде в спалнята. Самата тя стояла до вратата за терасата. Детето било до врата на спалнята и видяло случващото се. Обвиняемият Красимир И. се насочил към съпругата си и без да каже нищо я пробол с ножа в горната част на корема. След това й нанесъл втори удар в същата област. Малко след това Г.И. видяла как съпругът й сам се мушнал с ножа в областта на корема, обърнал се и напуснал апартамента. Обвиняемият избягал, без да оказже помощ на пострадалите.

На място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Според извършените по делото съдебно-медицински експертизи е установено, че 68-годишната М.Ж. е починала от наранявания в гръдния кош, при които е последвала остра кръвозагуба, а на Г.И. й били причинени две прободно-порезни наранявания в корема, довели до разстройство на здравето, поради което тя е била настанена в болнично заведение.

Впоследствие обвиняемият Красимир И. е бил задържан в с. Пчеларово, обл. Кърджали, като дотам се придвижил с такси и потърсил медицинска помощ. Той е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн