Ветераните на „Берое” надиграха общинари във футболен двубой

STZAGORA.NET
*
IMG_9339IMG_9315Стара Загора е домакин на първия регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2018, който се провежда днес и утре на изкуствения терен на стадион „Берое“.

Преди по-малко от седмица близо 100 отбора аматьори от Стара Загора и Сливен се включиха в квалификациите на Фен Купа 2018. Най-добрите 32 от тях се класираха за регионалния полуфинал, където ще получат като подарък оригинална екипировка от Legea, с която да се впуснат в надпреварата. Програмата на турнира в събота ще протече с мачовете от груповата фаза – всеки срещу всеки, а в неделя ще продължи с директни елиминации, докато не бъде излъчен първият регионален шампион за тази година.

Регионалният полуфинал бе открит днес от Кирил Глушков, мениджър на турнира. „Ненапразно избрахме Стара Загора, тук летвата е висока, има прекрасни условия, благодарим на Община Стара Загора за съдействието”, каза Глушков. Той пожела на участниците да се забавляват, да играят със страст и да уважават противника.

„Тази година Стара Загора има повече отбори в полуфинала, ненапразно е футболен град”, каза „радостта на народа” Божидар Искренов-Гибона. „Играйте спортсменски и покажете добър футбол”, пожела една от легендите на „Берое” Васил Драголов.

Непосредствено след откриването започна демонстрационен мач между отборите на Община Стара Загора, с капитан журналистът Желязко Динев и ветераните на „Берое” с капитан Илия Илиев.

Общинарите поведоха с 2:0 с голове на Петър Манов и Николай Стоев. Ветераните намалиха след дузпа изпълнена от Петко Петков- Загера, после с гол Драголов изравниха. Полувремето завърши при резултат 3:2 за общинарите след втори гол на Петър Манов. През второто полувреме обаче ветераните доминираха и след два гола на Загера резултатът стана 4:3. След автогол на общинарите срещата завърши с резултат 5:3 за ветераните на „Берое”.

Турнирът продължава и утре. Участват общо 24 отбора от Стара Загора, които ще се борят за първото място.
IMG_9368
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн