Осъдиха 21-годишен за измами по схема с “капаро” в Стара Загора за общо над 5400 лева

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Марио П., на 21 г., за това, че през периода 04.02.2016 г. – 20.04.2016 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, след като се сговорил предварително като съизвършител с неустановено при разследването лице и с цел да набави за себе си и за другиго – неустановения извършител, имотна облага, поддържал у Й.А. и у П.М. заблуждение и причинил имотна вреда на Й.А., П.М. и Д.М., както следва:

На 04.02.2016 г. в Стара Загора, след като се сговорил предварително като съизвършител с неустановено при разследването лице и с цел да набави за себе си и за другиго – неустановения извършител, имотна облага, поддържал заблуждение у Й.А. относно обстоятелството, че неин познат на име „Митко“ е закупил климатици от Германия и е необходимо да се плати за същите капаро, с което причинил на Й.А. имотна вреда в размер на 3 000 лева;

На 20.04.2016 г. в гр. Стара Загора след като се сговорил предварително като съизвършител с неустановено при разследването лице и с цел да набави за себе си и за другиго – неустановения извършител, имотна облага, поддържал заблуждение у П.М. относно обстоятелството, че неин познат на име „Тошко“ е закупил спалня и холова гарнитура и е необходимо да се плати за същите капаро, с което причинил на П.М. имотна вреда в размер на 1000 евро – с левова равностойност на последната сума по фиксинг на БНБ в размер на 1 955,83 лева, и на Д.М. имотна вреда в размер на 500 лева, общо 2 455,83 лева за двамата,

или общо имотна вреда за тримата пострадали в размер на 5 455,83 лева – престъпление по чл.210,ал.1,т.2 вр.чл.209,ал.1 вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Участвалият е съдебно заседание прокурор е поискал на подсъдимия да бъде определено наказание две години „лишаване от свобода“, като на основание чл.66,ал.1 от Наказателния кодекс, изпълнението на наложеното наказание да бъде отложено за срок от пет години. След като бил признат за виновен от Районен съд – Стара Загора на подсъдимият Марио П. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от две години условно, с изпитателен срок от пет години. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн