Екологичен проект спечели Детска градина №10 “Светлина” в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
ДГ СветлинаПроектът на Д Г№10 „Светлина“ е единственият проект на детска градина от Стара Загора, одобрен за финансиране по Кампания „За чиста околна среда“ в конкурса „Обичам природата и аз участвам – 2018 г на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). С до 5000 лв. ще бъдат финансирани 242 проекта от 1013, подадени от училища, детски комплекси и детски градини. Комисия е разгледала постъпилите 461 проекта на детски градини и е предложила да бъдат финансирани 132 проекта, сред които е и проектът на ДГ „Светлина“.

Общо 474 проекта от цялата страна ще бъдат финансирани. Общини и кметства кандидатстваха с 907 проекта. От тях са одобрени 232 предложения, които ще получат финансиране до 10 000 лв.

Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за поредна година проведоха конкурс в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда”. Тази година ще бъдат разпредели до 3 500 000 лв., одобрени от Управителния съвет на ПУДООС за провеждане на Националния конкурс „Чиста околна среда” за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам – 2018 г.”.

Основните дейности, към които са насочени утвърдените проекти, са свързани с почистване и облагородяване на терени, създаване и възстановяване на зони за отдих, изграждане на детски и спортни съоръжения, спортни уреди, съоръжения за игра на открито и пр. Проектите на училища и детски градини са за създаване на еко кътове, информационни брошури, дипляни, мултимедия, организиране на екологични събития, оборудване, учебни пособия и образователни материали, свързани с предмета на кампанията.

“За нас от Детска градина “Светлина” е радост и гордост, че сме одобрени, но също и че със собствени средства можем да създаваме едно красиво настояще. Съвсем наскоро оборудвахме с ударопоглъщаща настилка всички игрални площи в двора”, съобщи директорът на детското заведение Йоанна Димитрова.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн