Среща с Катерина Стойкова и книгата й за домашното насилие “Втора кожа” – петък, РБ “Захарий Княжески”

STZAGORA.NET
*
втора кожаНа 27 април (петък) от 18:00 ч. Регионална Библиотека „Захарий Княжески“ и издателство ICU канят старозагорци на среща-разговор за литературата, която лекува.

Родената в Бургас и пребиваваща в САЩ авторка Катерина Стойкова ще говори за книгата си „Втора кожа“ – за домашното насилие, за травматичното детство и за силата на истинската поезия да лекува.

Детството в семейство на насилник и алкохолик оставя травма за цял живот. В поетична форма с кратки прозаични отклонения Катерина разказва спомените си от най-ранна възраст, опитва се да си тръгне от детството, да прости, да забрави. Да се погледне в огледалото без срам.

В тази книга има всичко, което ни се иска да не се е случвало. Всичко, което може би преживява някой до нас, в съседния апартамент, на съседното бюро в офиса…

Едно от големите достойнства на “Втора кожа” е, че вдъхва кураж – да се говори е възможно, въпреки високата цена. Важен е също и постигнатият баланс между болезнена откровеност в личен план и художествена мощ.

Има нужда този разговор да започне!

Заповядайте!
#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн