Стефан Данаилов представя довечера книгата за своя живот в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
140 библиотеки и читалища в Старозагорска област ще получат екземпляр от мемоарната книга на Ламбо
*
P1390042Обичаният български актьор Стефан Данаилов ще представи довечера книгата „Романът на моя живот“ в Стара Загора. Проявата е организирана със съдействието на Община Стара Загора.

Премиерата ще се състои от 19.00 часа в залата на Държавна опера Стара Загора.

„Стара Загора е един от градовете, които най-много обичам. Помня, че съм играл в пиесата „Коварство и любов“ на Шилер на сцената на Операта, преди да изгори. После съм идвал с Мариус Донкин, даже и абитуриентски балове съм водил“, сподели Стефан Данаилов.

Затова е решил да дойде най-напред тук, за да представи книгата, написана от Георги Тошев, посветена на 75-годишния му юбилей. Данаилов припомни, че като министър е помагал на Стара Загора да бъдат отпуснати средства за възстановяване на Операта, помагал е и за Кукления театър.

„Познавам Живко Тодоров още като депутат, поздрави ме за рождения ми ден тогава с много хубаво послание, сега за юбилея ми изпрати още по-мило“, сподели Стефан Данаилов. По думите му той не обръщал внимание кой от коя партия е, важното е да е добър човек. Стефан Данаилов благодари на кмета за съдействието на Общината, която му осигурява залата на Операта и помага за организацията.

Актьорът от своя страна е решил да дари 140 книги „Романът на моя живот“ на библиотеки и читалища в цялата Старозагорска област, само в областния град те били над 30.  Още 600 книги като подарък са предвидени за зрителите, които ще присъстват на премиерата в залата на Операта.

Не премиерата ще присъстват всички студенти от неговия клас в НАТФИЗ, както и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, братята Дарин и Деян Ангелови, Божидар Мицев.

„Не изпадам в униние. Надявам се да изиграя още веднъж Пигмалион, още не съм слязъл от сцената“, категоричен бе Стефан Данаилов. Пред медиите в Стара Загора той се въздържа от коментари за актуалната политическа ситуация у нас и в света, като отбеляза с горчивина само следното: “Талантлив народ сме, но се ядем взаимно”.

* * *
„Отдавна ме канят да напиша книга за моя живот. Дълго отлагах, защото смятах, че има достатъчно време пред мен“. Това сподели Стефан Данаилов на срещата си със старозагорските медии преди представянето на книгата му тази вечер в Операта в града. В срещата участва и заместник-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев: „Стефан Данаилов е моят Мастер в политиката. Човекът, който ме държеше за ръката, когато за първи път стъпих в парламента. Поправял ме е, критикувал ме е, но най-вече ме насърчаваше. За мен Ламбо е един от най-искрените хора в политиката. И един от най-отговорните. Мнозина днес разбират политиката като футболен мач, като сблъсък на две агитки. Той е от малцината, които ни лекуват с мъдростта си и градят мостове“ – каза Стойнев.

„Имам ученици в театъра, и в политиката. Драго Стойнев е един от добрите ми ученици в политиката. Когато прохождаше в политиката се зарадвах много, когато чух, че е учил в Сорбоната. Нашата партия има нужда от повече като него. И наистина много съм го учил, казвал съм: днес беше добре, но бързаш, давай по-спокойно и пр.“ – разказа Ламбо.

Събитието се организира от Областният съвет на БСП – Стара Загора и Общината. Ламбо ще подари екземпляр от книгата си, писана в съавторство с журналиста Георги Тошев, на всеки гост на представянето. В него ще се включат 23-ма студенти от актьорския клас на Мастера, както и актьорите Силвия Лулчева, Ненчо Илчев, Деян Ангелов, Дарин Ангелов и Божидар Мицев.

„Романът на моя живот“ ще бъде представен още във Варна и Пловдив.
#

viknoeсподеляне на връзка


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн