“Великден за всеки” в Стара Загора ще раздаде хранителни пакети на възрастни хора

STZAGORA.NET
*
1bd58d5578a772a7d45ae443756a785d_XL-1-830x450На Велики четвъртък, в 11:30 часа, пред Катедрален храм „Св. Димитър“ в Стара Загора близо 100 възрастни, нуждаещи се хора, ще получат хранителни пакети, набрани чрез дарителски акции от организираната кампания под патронажа на националния Омбудсман Мая Манолова “Великден за всеки“ – “Дари празник на баба и дядо”. На местно ниво кампанията се подкрепя от старозагорския Омбудсман Надежда Чакърова-Николова, в сътрудничество със Старозагорската митрополия.

Инициативата за събиране на финансови средства и хранителни продукти е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, баби и дядовци – българските пенсионери. Идеята на кампанията възниква след като г-жа Снежи Кежева от Плевен пише до Омбудсмана във Фейсбук. В писмото си жената се оплаква, че няма да получи великденска надбавка, тъй като пенсията й надхвърля с 1.00 лев минимума от 300 лева – необходимо условие, срещу което правителството отпуска помощта. Тази година прагът е 321 лв.

Желаещите да се включат в кампанията могат да го направят чрез SMS на номер 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС, чрез online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК и на банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията:

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF

Дарените средства ще бъдат обърнати във ваучери по 20 лв. за възрастните хора, които остават извън регламента за великденски надбавки, одобрен от правителството.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн