Наградиха победителите в конкурса за детски рисунки “Бъди ми приятел”

STZAGORA.NET
*
IMG_8489 (Large)IMG_8477 (Large)Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха днес на връчването на наградите на победителите от конкурса за детски рисунки под мотото „Бъди ми приятел“. Събитието е част от едномесечната кампания на Гражданско сдружение „Алтернатива 55“, посветена на Световния ден на аутизма – 2 април. Тази година кампанията премина под егидата на областния управител. Нейната цел е да се развие подкрепяща среда към децата с аутистичен синдром и техните родители. В рамките на поредицата от инициативи деца и родители се срещнаха с г-жа Микова в сградата на Областна администрация. Проведоха се и дни на отворените врати за специалисти и студенти.

В конкурса се включиха момичета и момчета от детски градини и училища от цялата страна, както и деца от Център „Алтернатива“, администриран от сдружението. Най-добрите творби бяха подредени във фоайето на РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора Г-жа Микова и зам.-кметът Иванка Сотирова наградиха малките художници.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн