Окръжна прокуратура – Стара Загора разследва източване на пари от три банкови карти

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKЗа периода от 20.02.2018 г. до 20.03.2018 г. Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувала три досъдебни производства за престъпления против паричната и кредитната система по чл. 249 от НК.

Досъдебните производства са образувани по повод сигнали от граждани и след извършени проверки за неправомерно използване на платежни инструменти или данни от платежни инструменти – дебитни и кредитни карти, издадени на имената на съответните лица. Неправомерното използване на платежни инструменти или данни от платежни инструменти се изразява в теглене от банкомат, плащане чрез ПОС устройство и извършени транзакции – плащания за покупки през интернет. Общата сума, представляваща щета за титулярите на сметките, в резултат на неправомерното използване на платежни инструменти и данни от тях е в размер на около 2 000 лева.

Към настоящия момент досъдебните производства се водят срещу неизвестни извършители. По досъдебните производства са дадени указания за събиране на доказателства и установяване на извършителите на престъпленията.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#социални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн