Задържаха 44-годишен за кражба в Стара Загора на 24 тона маслодаен слънчоглед

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора на съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ивайло М., на 44 г., след като е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 16.03.2018 г. в Стара Загора, в съучастие като съизвършител с Красимир Ц., отнели чужда движима вещ – 24 100 кг маслодаен слънчоглед, собственост на търговско дружество, регистрирано в Бургас, с представител Д.М., без негово съгласие с намерението противозаконно да я присвоят – престъпление по чл.194, ал.1 във вр. чл.20, ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс,

И за това, че на 16.03.2018 г. в Стара Загора, в съучастие като съизвършител с Красимир Ц., отнели чуждо моторно превозно средство – влекач марка и модел „МЕРЦЕДЕС 1844 LS ACTROS“, ведно с полуремарке марка и модел „ШВАРЦМЮЛЕР SPA 3 E“, собственост на едноличен търговец от Стара Загора, с представител Д..И., без негово съгласие с намерението да ги ползват – по чл.346, ал.1 във вр. чл.20, ал.2 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Ивайло М. досъдебно производство е установено, че той заедно със съучастника си Красимир Ц. в късния следобед на 16.03.2018 г. пристигнали с автомобил в Стара Загора. Във фирмена база в квартал на Стара Загора (“К. Ганчев” – бел. ред.) бил оставен на съхранение тежкотоварен автомобил с полуремарке, натоварен с 24 тона маслодаен слънчоглед, собственост на фирма от гр. Бургас. Обвиняемият Ивайло М. отишъл до базата, като се възползвал от факта, че нямало работници и хора в близост, отключил камиона и го привел в движение. Съучастникът му управлявал пред тежкотоварния автомобил с откраднатата стока „пилотен“ автомобил, като двамата се придвижвали в посока София.

След като от охраната на фирмената база установили кражбата, веднага подали сигнал в полицията. Автомобилът бил спрян на територията на Столичната дирекция на вътрешните работи, на пътен възел за село Требич, в посока Калотина, като Ивайло М. бил задържан, а съучастника му успял да избяга.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер – кражби, обсебване и противозаконно отнемане на МПС.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ивайло М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ивайло М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн