Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 16-19 март 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 16 до 19 март са отчетени около 90 сигнала. Граждани са информирали за близо 40 неправилно паркирани автомобили.

Съобщено е за безомно куче в центъра на старозагорското Ново село, както и за домашен любимец, порода Питбул, който е пуснат за разходка без повод и намордник в кв. „Казански“. Постъпила е информация и за 3 домашни кучета, които се разхождат в детска площадка. При проверка от екип на общината е съставен акт за административно нарушение.

Съставен е констативен протокол за счупен механизъм на контейнер, тип „Бобър“, в района на блок №157 на ул. „Цар Иван Асен II“. От почистващата фирма ще подменят кофите за смет. Сигнализирано е и за двама души, които режат дървета в района на блок №69 на ул. „Генерал Гурко“. От екип на общинското звено „Контрол екология и чистота“ и със съдействието на подалия сигнала гражданин ще бъде съставен акт за административно нарушение.

По подадена информация е изготвена докладна записка за нерегламентирано сметище в дере по пътя за село Казанка. Съобщено е и за горене на кабели в района на кв. „Три чучура-север“. На гражданин, запалил треви и храсти в своя имот в кв. „Дъбрава“, също е съставен акт за административно нарушение.

Екип на звено „Контрол и обществен ред“ са поставили сигнална лента около блок №55 в кв. „Три чучура-юг“, от чиято фасада се рони мазилка.

Подадени са и няколко сигнала за неработещи паркомати. Същите са били ремонтирани. От звено „Общинска охрана“ припомнят, че все още машините не работят с монети с номинал 2 лева.

На Горещия телефон е сигнализирано още за група младежи, които нарушават спокойствието и тишината в района на блок №64 на ул. „Генерал Гурко“, за силна музика от няколко заведения в града, за силна музика и от автомобил, шум от строителни обекти и други. Постъпили са и сигнали за замърсени междублокови пространства. Административните бюра са започнали поетапно почистване и освежаване.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн