Публично обсъждане на проекта за изграждане на социални жилища ще се проведе в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
MetrologiataПублично представяне и обсъждане на подготовката за реализация на проект “Изграждане на социални жилища в град Стара Загора“ ще се проведе на 21.03.2018 г. от 17.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора. Проектът включва преустройство и прилагане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ул.“Мусала“ 26 (бивша Метрология – на снимката) и обособяване на 69 съвременни социални жилища.

Проектът е включен в Инвестиционната програма на община Стара Загора по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Целта на проектното предложение е разработване на устойчив и интегриран модел за повишаване на жизнения стандарт на хора от уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението, и други групи в неравностойно положение, чрез осигуряване на равен достъп до съвременни жилищни условия и създаване на предпоставки, както за пространствената им интеграция, така и за социалното им приобщаване и мотивация за активно включване в обществения живот.

Предоставяната социална услуга ще осигури подслон и нормални условия на живот на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение, които не могат да си позволят собствен дом или жилище под наем на пазарни цени, както и социално приобщаване на ползвателите.

Общественото обсъждане има за цел да представи на обществеността информация относно основните цели и задачи при реализацията на Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“, както и постигане на конструктивен диалог за оптимални резултати между всички заинтересовани страни. В него могат да участват всички желаещи. Обявлението е публикувано и на официалната интернет страница на Община Стара Загора тук.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн