Инцидент в оръжейницата “Арсенал” с един загинал и един ранен

STZAGORA.NET
*
Arsenal 325Екип на РИОСВ – Стара Загора е в Казанлък във връзка с инцидент в Завод 3 на „Арсенал” АД, станал към 10.20 часа тази сутрин, при който загина 26-годишен работник от с. Шаново, а друг, на 46 години, от Казанлък, е с изгаряния и е в тежко състояние. Мястото е обезопасено от екипи на РДПБЗН и КОС, опасност от последващ инцидент няма.

С преносима апаратура за аварийни ситуации се извършва измерване на замърсителите на атмосферния въздух в 3 точки извън границите на площадката на „Арсенал” за оценка влиянието на възникналата ситуация върху качеството на въздуха на най-близката жилищна зона. В ранния следобед от РИОСВ съобщиха, че няма завишения на измерените 26 показателя за качеството на атмосферния въздух в Казанлък.

* * *
Областният управител Гергана Микова посети днес казнлъшкия вонен завод „Арсенал“ във връзка със станалата около 10.20 тази сутрин тежка производствена авария в помещение на цех 130 на завод 3. При него един мъж на 26 години загина, а друг – на 46 години, получи тежки обгаряния. Г-жа Микова разговаря с изпълнителния директор на дружеството Николай Ибушев.

На този етап като причина за инцидента се посочва възникнало запалване при разбъркване на смес за димни гранати в бронирана кабина. Неспазване на технологичната дисциплина и на инструкциите за безопасност най-вероятно са довели до смъртта на мъжа, който е бил в непосредствена близост. Тежко пострадалият му колега е откаран в УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” – Стара Загора.

Вътрешна дежурна комисия от завода разследва причината за инцидента. На мястото са представители на полицията и на РД ПБЗН. Извършва се замерване чистотата на въздуха. Данните сочат, че няма опасност за работниците от завода.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн