30 нови булдозера влизат в експлоатация в „Мини Марица-изток” ЕАД до края на лятото, първият вече работи

STZAGORA.NET
*
0K3A9210Влезе в експлоатация първият от тридесетте нови булдозера, които се очаква да бъдат доставени до края на септември в „Мини Марица-изток“ ЕАД. През декември 2017 г. бяха подписани три договора в изпълнение на Инвестиционната програма за доставката на Komatsu D 155AX-8, Dressta TD25R Extra и Caterpillar D8T. Машини от такъв висок клас не са доставяни в Мините през последните осем години. Булдозерният парк осигурява ритмичността на добива на въглища. Със закупуването на нови машини от висок клас се намаляват разходите за поддържане на старата амортизирана техника, повишава се ефективността на производството и се осигуряват нормални експлоатационни условия за тежкото минно оборудване.

Двигателят на новия булдозер е турбодизелов с директно впръскване, отговарящ на нормите за вредни емисии в отработени газове – Euro Stage IV. Машината разполага с електронна мониторна система за контрол и диагностика на всички функции, с електронна памет за всички появили се нередности, телеметрична система за дистанционен мониторинг и с ергономична и шумоизолирана кабина.

Технологичната механизация е важна част от минното оборудванe. Булдозерите, турнодозерите (машини за преместване на релсови пътища и лентови транспортьори с навесен захващащ механизъм), челните товарачи, чистачните устройства и еднокофовите багери осигуряват по-ефективната му дейност като подготовят трасета, планировка и др. Булдозерите участват в изграждането на трасета за гумено-лентовите транспортьори, на ремонтни площадки за основни ремонти на тежкото минно оборудване, в изграждането и поддръжката на основни и спомагателни пътища, на диги за защита от наводнения, утайници и водосборници, необходими за третиране на отпадъчни и дъждовни води и др.
#

viknoeбутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн