150 сигнала на Горещия телефон на Община Стара Загора от 9 до 13 март 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 9 до 13 март са отчетени около 150 сигнала. Съобщено е за над 60 неправилно паркирани автомобила в централната част на града и около парковете. Сигнал е подаден и за 4 МПС-та, които дрифтят на площада в центъра на курортното селище Старозагорски минерални бани, както и за силна музика от автомобил южно от ПГОХ „Райна Княгиня“.

Сигнал е постъпил и за агресивни бездомни кучета в парк „5-ти октомври“. Съобщено е за инцидент с домашно куче, ухапало гражданин, в района на ул. „Стефан Караджа“ и „Генерал Столетов“. Екипи на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ и ОД на МВР са се срещнали с пострадалия старозагорец. Съставен е протокол и мястото на инцидента е обходено, но не е намерено агресивното животно или открит стопанинът му. Съставен е акт за установяване на административно нарушение на гражданин, разхождал кучето си без повод в района на ул. „Никола Дечев“ №18. Подаден е сигнал и за изгубено агресивно домашно куче пред ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Екип е прибрал в Приюта за безстопанствени животни и агресивна майка с пет малки кученца в района на Окръжния съд. За бездомни кучета е съобщено и в района на кв. „Самара“.

За съмнително прехвърляне на строителни материали и железа през оградата на ДГ „Звънче“ в кв. „Три чучура-север“ също е постъпила информация, която е насочена към компетентните органи.

След подадена информация за опасна дупка в близост до пешеходната алея до ул. „Димчо Стаев“ в кв. „Казански“, същата е била обезопасена от екипи на звено „Контрол и обществен ред“ и ВиК – Стара Загора. Ремонтирано е неработещо улично осветление, очаква се да бъде доставена необходима част за ремон на осветителни тела и в района на блок №24 в кв. „Казански“. Ремонтирани са няколко паркомата в града, както и е почистено замърсено междублоково пространство.

Съставен е акт за запален огън в новострояща се сграда в кв. „Самара“, срещу блок №16.

В неделния ден е съобщено за счупен покрив на автобусна спирка „Спортна зала“ на бул. „Никола Петков“.

На Горещия телефон е сигнализирано още и за силна музика от няколко заведения в града, шум от строеж, разпиляно слънчогледово семе по пътното платно вследствие на инцидент и други. Съставен е акт за установяване на административно нарушение на собственици на обект за незаконно поставен транспарант на дърво, рекламиращ заведение.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн