„Бохеми“ и концерт на Рут Колева – празнична осмомартенска промоция на Старозагорската опера

STZAGORA.NET
*
бохемиПразнична „двойна“ промоция предлага Държавна опера – Стара Загора за 8 март – Международния ден на жената. За всички дами билетите са на специалната цена от 6 лв. за представлението на операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини на самия 8 март и за концерта на Рут Колева на 10 март в Операта.

В празничния ден 8 март от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще оживее отново шедьовърът на Джакомо Пучини – операта „Бохеми“. Една вдъхновяваща история за трагичната любов на Мими и Рудолфо, за приятелството, за вечните предизвикателства на сцената „живот“. „Бохеми“ на Старозагорската опера е един от най-успешните спектакли в афиша на оперна България за изминалия творчески сезон, който бе представен триумфално и в столицата – на сцената на Народния театър „Иван Вазов“. Българската национална телевизия засне спектакъла, отзивите бяха изпълнени със суперлативи. Режисьор на „Бохеми“ е Огнян Драганов, сценографията е на румънския художник Каталин Йонеску-Арборе, костюмите са на Цветанка Петкова-Стойнова.

Спектакъла на 8 март ще дирижира Ивайло Кринчев. В главните роли зрителите ще видят Елена Баръмова в ролята на Мими, Петър Костов – Рудолфо, Валери Турманов – Марсел, Теодор Петков – Шонар, Пламен Кумпиков-Колин, Александър Марулев – Беноа и Алсиндор и др, оркестър и хор на Държавна опера – Стара Загора, деца от вокалната студия ДЮСОБ „Маргаритки“ при Операта.

Нети

Нети

Приятна изненада за всички зрители ще бъде очакваният дебют на любимата театрална актриса с много музикални участия Антоанета Добрева-Нети в ролята на Мюзета. Още като ученичка Нети изучава 7 години пиано и солфеж в читалище “Петър Берон”, пее в Детския радиохор с диригент Акад. Христо Недялков от 1983 до 1991 г., изучава оперно пеене при проф. С. Иванова 3 години и солово пеене при Румяна Мартон (театър 4хС), взема уроци по джаз с Орландо Санчес. Участвала е в много мюзикъли на различни сцени в столицата – „Оливър!“, „Любов и смърт в Мулен Руж“, „Стъпка напред“ и др.

Огненото момиче Рут Колева с кадифения глас и оркестъра на Държавна опера Стара Загора представят първия си съвместен концерт на 10 март от 19 часа в Операта. Бъдете с тях, за да чуете песните от новия албум на Рут-”Confidence.Truth”. В концерта участва и музикална банда в състав: Филип Александров – клавишни, Богомил Енчев – ударни, Александър Славчев – китара, Светослав Неделчев (Козмо) – бас, Волен Милчев – беквокали, Божидар Василев – тромбон. Диригент е известният български музикант Владимир Джамбазов.

Рут Колева

Рут Колева

„Това е най-хубавият албум, който съм правила до момента. Записахме го в Лос Анжелис с много талантливи музиканти. Двама от тях получиха номинации за „Грами“ за 2016-а и 2017-а. В превод заглавието „Confidence. Truth“ означава „Увереност. Истина“ – и освен, че има игра с името ми, това е албумът, в който наистина за пръв път се чувствам уверена и напълно истинска в това, което правя. Аз съм и съавтор, и композитор на почти всички парчета. Има само едно, в което нямам участие като автор. Споделила съм много лични неща в тази музика, които до момента може би не съм имала достатъчно увереност да седна, композирам и изразя със собствени думи. Все съм търсила някой друг да се изкаже вместо мен, а аз да го изпея. В този албум за първи път имам увереност да го направя аз самата – така, както го чувствам. Затова е „уверен“, а пък е „истински“, защото всичко в него се е случило действително“ – казва Рут Колева.

„Чувството, когато застанеш пред оркестъра и зазвучи музиката, създадена от теб, е като при първо влюбване – изпитваш свиване на стомаха, спиране на дъха и прилив на топлина из цялото тяло. Можеш да почувстваш физически красотата на музиката, изпълнена от струнни инструменти – тя като че ли минава през костите ти. Класическата музика е най-великото изживяване за мен.”
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн