20 села в района на Раднево са без ток заради скъсани от снега проводници

STZAGORA.NET
*
Stalb schupen ot snjag„Електроразпределение Юг“ (част от EVN България) продължава дейностите за възстановяване на електрозахранването за засегнатите села от снегонавяванията.

Ситуацията в области Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали е нормална при зимни условия. С изместването на снеговалежите на изток усложнена остава ситуацията с електрозахранването за села в области Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас.

В засегнатите области вследствие на снеговалежа и бурния вятър са налице скъсани проводници. Екипите на дружеството работят за възстановяване на електрозахранването като на места се извършва и физически обход по трасетата на електропроводите. В област Стара Загора 20 села имат нарушено електрозахранване – основно в района на Раднево. В област Сливен засегнати са 11 села, колкото и в област Ямбол. В област Бургас 20 села цялостно или частично имат прекъсвания в електроснабдяването, основно в планинските части на областта.

Екипите на „Електроразпределение Юг“ са оборудвани с техника и инструменти, както и специализирана механизация.

„Електроразпределение Юг“
Тел. 0700 1 0007

Послепис: На 26.02.2017 г. във Второ РУ – Стара Загора e получено съобщение, че за времето от 20.00 ч. на 25.02.218 г. до 07:30 ч. на 26.02.2018 г. е извършена кражба на 7 проводника от пет междустълбия, разположени на 35 м един от друг, от електропреносната мрежа на с. Ракитница, общ. Стара Загора. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.4 от НК.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн