Сигналите, постъпили на Горещия телефон през почивните дни

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 от 23 до 26 февруари са подадени над 80 сигнала, от тях над 30 са за неправилно паркирани превозни средства. Десетки са гражданите, съобщили тази сутрин за проблеми, свързани с влошената метеорологична обстановка.

Подадена е информация, че в СУ „Иван Вазов“ парното не работи. Направена е проверка от Отдел „Образование“ на Община Стара Загора и е установено, че има авария, по която се работи. Учебните часове са намалени на 20 минути. Уведомен е и Регионалното управление на образованието.

За закъсняващи автобуси вследствие на снеговалежа също са подадени сигнали. Работи се по отстраняване на авария на няколко неработещи светофара по ул. „Христо Ботев“ и бул. „Славянски“, “Цар Симеон Велики“ и „Св. Патриарх Евтимий“.

През почивните дни е ремонтирано неработещо улично осветление по ул. „Христо Ботев“ в района на VI ОУ, след подадена информация от граждани.

За бездомни и агресивни кучета е съобщено от кв. „Железник“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Граждани са информирали и за пътни инциденти – с куче по бул. „Никола Петков“ и с две котки в района на ул. „Георги Сава Раковски“ №59. За два коня, затрудняващи движението и създаващи предпоставка за ПТП, е сигнализирано в района на стадион „Берое“.

На Горещия телефон е подадена информация още за силна музика от заведение на адрес ул. „Св. Княз Борис“ №41 и шум от климатик на адрес бул. „Цар Симеон Велики“ №2.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн