Зам.-председателят на НС Емил Христов се срещна с жители на Казанлък и Павел баня

STZAGORA.NET
*
28459403_1617103271671145_936393737_nDSC_0285Зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов и кметът на Казанлък Галина Стоянова проведоха съвместна приемна за граждани. Те обсъдиха с казанлъчани въпроси от местно и национално значение, сред които и предстоящото на 3 март честване на 140-годишнината от Освобождението на България на връх Шипка. Домакин тази година е Община Казанлък.

Сред дискутираните теми с гражданите бяха финансирането и издръжката на читалищата, както и очаквания нов Закон за читалищната дейност. Емил Христов и Галина Стоянова се срещнаха и с психоложка, която изследва връзката между употребата на наркотици, средата и сериозните здравословни проблеми, които съпътстват всеки човек опитал да ги откаже. Бе взето решение тя да се включи в работата на Общинския съвет по наркотични вещества в Казанлък.

В Павел баня зам.-председателят на парламента проведе срещи с кметове на села издигнати и избрани от ПП ГЕРБ, както и със зам.-кметове на общината.

Той се ангажира да съдейства за проект в с. Асен за изграждане на Дневен център за възрастни хора. „Кметът на селото Недялко Петков, с подкрепата на Община Павел баня, са свършили много работа и са разработили проект със силна социална насоченост“, коментира Емил Христов. Според него дневният център трябва да бъде реализиран в най-кратки срокове.

Зам.-председателят на НС се срещна и с персонала на Специализираната болница за рехабилитация – Национален комплекс ЕАД в гр. Павел баня. „Поради неправилното разпределение на минералната вода в района, болницата в момента работи само два дни в седмицата, което е недопустимо“, категоричен бе Емил Христов. Благодарение на взетите бързи мерки от настоящото ръководство, е сформирана междуведомствена работна група от Министерството на околната среда и водите и Министерството на здравеопазването. До 15 март тя трябва да излезе с предложения за ново разпределение на водния ресурс в Павел баня, за да се осигури нормалната работа на лечебното заведение, както и качественото лечение на пациентите.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн