Водачи се млатиха с метална тръба и бухалка в спор за предимство

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за извършени непристойни действия при управление на моторно превозно средство и нанасяне на лека телесна повреда. До момента е установено, че на 25 февруари 2018 г. в Казанлък около 16.15 ч. двама водачи на автомобили се движели един след друг в посока запад-изток. По време на движение на автомобилите им между тях възникнала спорна ситуация кой следва да ползва предимство на пътното платно.

Единият водач подал сигнал с клаксона и светлинен сигнал, тъй като преценил, че му е отнето предимството. Започнал да ръкомаха и отправя обиди, като другият водач възприел тези думи и жестове. Двамата спрели леките си автомобили на кръстовище.

Единият водач слязъл от автомобила и, приближавайки се към другия автомобил, започнал да отправя думи и нанесъл няколко удара с ръка и крак по моторното превозно средство. След което другият водач, който до този момент стоял в купето на автомобила си, слязъл от него, държейки в ръка метална тръба, и започнал да нанася удари по тялото на другото лице. Последният се насочил към своя автомобил и извадил от него дървена бухалка, като с нея се върнал обратно. През това време другото лице се прибрало в автомобила си. Мъжът с бухалката започнал да нанася удари по автомобила, като счупил стъклото на предна лява врата, след което нанесъл няколко удара на водача в областта на лицето.

Местопроизшествието е посетено от полицейски служители на РУ на МВР-Казанлък, извършен е оглед на местопроизшествието, приобщен е записът от видеозаснемането в района, доброволно предадена е металната тръба на единия от участниците в инцидента, представено е по досъдебното производство, съдебно-медицинско удостоверение с данни за нанесени травматични увреждания.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал.3 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс за действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство. Под ръководството на Районна прокуратура Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства и извършване на процесуално–следствени действия с оглед провеждане на разследването в указания срок от два месеца.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн