Обучават млади хора за бъдеща реализация в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
20180205_090318 (1) (1)В началото на май в Стара Загора ще се проведе обучителен курс по проект „Неактивни младежи в нужда“, съобщи Радост Овагимян, ръководител на Превантивния център по зависимости към Община Стара Загора. В него ще участват представители на България, Уругвай, Македония и Гърция.

„В периода 5-10 февруари 2018 г. членове на СНЦ „Академия на успеха“ Стара Загора, заедно с представител от Превантивния център по зависимости присъстваха на встъпителна среща по проект „Неактивни младежи в нужда“ (NEETs in NEED) N 2017-2954, финансиран от Европейската комисия по програма “Еразъм+”, Ключова дейност 2. Срещата се проведе в Монтевидео, Уругвай, и освен българските участници включваше представители на домакините, Македония и Гърция“ – разказа Овагимян.

Срещата е част от проект „Неактивни младежи в нужда“, който има за цел да активира млади хора, които не са заети на трудовия пазар и не са в процес на обучение, както и да им помогне за бъдеща реализация в трудов и обучителен план.

По време на встъпителната среща е взето и решение да бъде създадена онлайн платформа в помощ на неактивните млади хора.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн