Горещ телефон – сигнали 16-19 февруари 2018 г.

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 от 16 до 19 февруари са подадени близо 70 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 20.

На Горещия телефон е съобщено и за бездомни кучета в района на „Баритна мина“, по пътя за село Люляк, срещу Съдебна палата и в парк „5-и октомври“. Информацията е предадена на Общинския приют за безстопанствени животни. Техен екип е реагирал и на сигнал за агресивни кучета в района на кв. „Зора“, установено е, че те са кастрирани и маркирани.

На Горещия телефон гражданин е информирал за лице, което изхвърля животински биологични отпадъци в парцел по пътя от Стара Загора към село Маджерито. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е направил връзка с кметовете на селата Маджерито и Загоре и е установил, че става дума за бившото помощно стопанство край землището на Загоре. Дейностите по сигнала продължават.

Съставен е Акт за установяване на административно нарушение заради замърсяване на пътното платно с кал от тежкотоварни камиони в района на ул. „Ген. Иван Пашинов“ №55. Акт е съставен и на граждани, които са изхвърляли строителни и битови отпадъци на адрес „П. Р. Славейков“ №62. Сигнал е подаден и за изоставено МПС пред блока на ул. „Граф Игнатиев“ № 45. Автомобилът е вкаран в процедура за доброволно/принудително премахване. Още едно МПС подлежи на действия по същата процедура след подадена информация на Горещия телефон. В кв. „Три чучура-север“ до блок №74 има кола със спукани гуми, която възпрепятства паркирането и преминаването в района. Дежурен екип на ОД на МВР е установил, че липсва стикер върху нея за преминат годишен технически преглед.

През изминалите три дни е реагирано на сигнали за липсващо улично осветление в района на кв. „Железник“ и по ул. „Берое“. Граждани са сигнализирали още и за силна музика от няколко заведения в града.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн