И тази година ще има Ден на мартеницата в Зоопарка на 1 март

STZAGORA.NET
*
IMG_8812На 1 март, в Деня на мартеницата, в Старозагорския зоопарк от 11.00 ч. на любимото за забавление място – Мечата поляна, Баба Марта отново ще бъде гост на децата и ще върже на всяко дете мартеничка за здраве.

Празникът, организиран от Община Стара Загора и НЧ „Родина-1860“, и тази година ще зарадва всички присъстващи с песни и танци. За изработката на мартеничките на Баба Марта отново ще помогнат сръчните ръце на хората от Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян“. Всички деца ще получат и малко сладко лакомство.

Както всяка година, директорът на зоопарка доц. д-р Радослав Михайлов ще даде възможност на децата да изберат имена и да кръстят новородени животинки. Ще бъдат закичени с мартеничка и клетките на всички пернати, космати и рогати, с пожелание за много здраве и берекет.

Денят на мартеницата в зоопарка е своеобразна прелюдия към големия Празник на зоопарка, който ще бъде на 22 април (Ден на Земята), в месеца на създаването му преди години. Община Стара Загора и Читалище „Родина” канят всички на този ден, неделя, от 11.00 часа на пъстрата и цветна феерия на открита сцена с музика, игри и викторини, ателиета за арт занимания, изложба на открито, много забавления и смях.

Вечерта на 1 март от 18.00 часа в Зала „Байер” Школата за изобразителни изкуства при НЧ „Родина” ще открие традиционната изложба „Аз съм българче”, посветена на 3 март. Изложбата е подкрепена от Община Стара Загора и е част от празничния афиш за Националния празник.

На 3 март на връх Шипка Смесен хор „Родина” при читалището ще бъде част от официалното честване на 140 години от Освобождението на България.

На 23-ти и 29-ти март са пролетните концерти на Музикалната школа при читалището.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн