Осъдиха старозагорец, укрил чужда кола и помагал за други

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Димо Д., на 44 г., за това, че за времето от месец януари 2016 г. до 25.10.2017 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, укрил чужда движима вещ – лек автомобил марка „Нисан ХТрейл“, собственост на дружество със седалище в София, на стойност 58 793 лева, и спомогнал да бъдат отчуждени чужди движими вещи – лек автомобил марка „Ленд Ровер“, собственост на украински гражданин, на стойност 54 350 лева, лек автомобил марка „Ауди А4”, собственост на неустановено по делото лице, на стойност 44 420 лева, лек автомобил марка „Мазда CХ-5“, собственост на дружество със седалище в София, на стойност 50 553 лева, като всички автомобили са на обща стойност 208 116 лева, за които знаел, че са придобити от другиго чрез престъпление, като укривателството е в големи размери – престъпление по чл.215, ал.2, т.1, вр. ал.1, вр.чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс.

По споразумение, постигнато между прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и защитника на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на Димо Д. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години условно с четири години изпитателен срок. Веществените доказателства по делото – 4 леки автомобила, е постановено да бъдат върнати на правоимащите физически и юридически лица. Автомобилът, чийто собственик не е установен, ще бъде отнет в полза на държавата, ако в 5-годишен срок от изземването му не бъде потърсен.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн