Бюджета на общината и важни национални теми обсъдиха членовете на ГЕРБ в старозагорския кв. „Железник“

STZAGORA.NET
*
13Ръководството на кварталната структура на ГЕРБ в Стара Загора – „Железник“, отчете изминалата 2017 г. като успешна. Пред членовете на партията бе представен и планът за 2018 година, с предстоящите местни инициативи. „Продължаваме да работим заедно с другите структури – жени, младежи, кварталните организации. Убеден съм, че това е правилният път, защото когато сме заедно успяваме по-лесно и да реализираме идеите си“, подчерта клубният секретар Гино Гинов. Той благодари за съвместните усилия и на членовете на партията от старозагорското село Малко Кадиево, в частност и на кмета му Теньо Тенев, с които всяка година почистват пространството около паметника на загиналите в Джуранлийския бой от 1877 г., край село Калитиново.

Гости на събранието бяха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, народният представител Радостин Танев и общинският съветник Динко Михайлов.

Какви са параметрите на тазгодишния общински бюджет и кои са приоритетите, залегнали в него, разясни на членовете на партията Динко Михайлов. „И тази година имаме балансиран, откъм приходи и разходи, бюджет. Най-много средства сме предвидили за култура, образование, разбира се и спорт, инфраструктурни подобрения. Ще се случат ремонтът на Къщата на Николай Лилиев, на залата на Синдикалния дом, ще се реализира изграждането на центъра за даровити деца в имота, дарен от Мария Жекова. Ще се довърши ремонтът на училището и детската градина във вашия квартал „Железник“, обобщи общинският съветник. Михайлов подчерта, че вече е стартирана процедурата за изграждане на индустриална зона в града, която да бъде атрактивна за инвеститорите, които пък от своя страна ще подсилят икономическото развитие на цялата област.

2„Идеята е да привлечем в Стара Загора производства с висока добавена стойност. Освен това индустриалната зона няма да ограничи своя ефект само в общината, каквито са съмненията на жителите на Чирпан, Раднево, а напротив“, подчерта народният представител Радостин Танев.

„Колкото повече ние работим, толкова по-ясно хората виждат кой какво върши в държавата, каза по време на събранието Емил Христов. Той обясни, че всяка година БВП на България расте, минималната работна заплата също се повишава. „Дебатът за вота за недоверие бе показателен – това е опозицията ни, занимаване само с клюки на дребно, без същински дебат. БСП ни говорят за корупция, но с условие да не гледаме назад, но защо? Защото има вероятност да засегнем тях, да се види какво са вършили“, категоричен бе зам.-председателят на Народното събрание. Според него това, което прави правителството на ГЕРБ, е трудно, защото корупцията не е причина, тя е следствие от разминаването на очакванията на хората за работата на институциите. „Това правим в момента – променяме ги, за да отговарят на очакванията. Корнелия Нинова може да размахва байрак за борба с корупцията, но това е лесното, трябва работа, а тя се върши от парламента, от нашите министри и от премиера“, подчерта Емил Христов.

Членовете на старозагорската квартална структура в „Железник“ зададоха въпроси още относно Истанбулската конвенция, събитията покрай Председателството на Съвета на ЕС, както и други теми от местно и национални значение.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн