38-годишен отива за 5 години зад решетките за причинена смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора е осъден Петър П., на 38 г., за това, че вследствие на нанесена средна телесна повреда е причинил по непредпазливост смъртта на 82-годишния Т.Т. – престъпление по чл. 124, ал.1, предл. Второ вр. с чл. 129, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс. Окръжен съд-Стара Загора му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

На 22.04.2013 г. ,в гр. Чирпан, възникнал конфликт между Т. Т., на 82 г., и Петър П., който му нанесъл побой. Петър П. няколко пъти го съборил на земята, нанесъл ми множество удари с юмрук и крак в областта на гърдите и лицето. В резултат на ударите Т. Т. паднал по гръб, като си ударил главата в акумулаторна батерия, намираща се наблизо. След това Петър П. се прибрал и оставил пострадалия да лежи на земята. По този начин на Т. Т. били причинени увреждания, представляващи средна телесна повреда. На следващият ден Т. Т. бил открит да лежи неподвижен, на мястото, където бил паднал след нанесения му побой. Установено било, че е починал, като смъртта му е вследствие от нанесените му травматични увреждания.

Присъдата на Окръжен съд – Стара Загора може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – Пловдив.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн