Над 130 сигнала са получени на Горещия телефон на Община Стара Загора през тази седмица

STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 22 до 25 януари са отчетени над 130 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са близо 50. Информация е подадена за изоставен автомобил в кв. „Кольо Ганчев“, ул. „Копринка“ №11. Екип на Звено „Контрол екология и чистота“ на Община Стара Загора е съставил докладна и е поставил стикер за влизане в процедура по премахване на МПС-то.

Сигналите за бездомни кучета през изминалите дни са 6 и са насочени към Общинския приют за безстопанствени животни. Агресивни безстопанствени кучета са прибрани от района на кв. „Кольо Ганчев“ и от ул. „Стефан Тошев“ №10. Жена е подала оплакване, че е била ухапана от домашно куче, пуснато за разходка в село Християново. Екип на ОДМВР е поел установяването на обстоятелствата. Звено „Контрол екология и чистота“ e съставилo Акт за установяване на административно нарушение. Акт е плучил и друг собственик на куче, разхождащо се само в село Яворово. Гражданин е съобщил за хранене на бездомни котки в кв. „Железник“, ул. „Старозагорско възстание“ №22. Екип на Общината е проверил адреса, но не е открит нарушител, подаващият сигнала е отказал да бъде свидетел.

На Горещия телефон е постъпила информация за спящ под стълбите на Централна поща мъж. Сигналът е насочен към Агенция „Социално подпомагане“.

Със съдействието на екип на ОД на МВР са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение за сеч в гората в района на Дом „Майка и дете“ в Стара Загора.

След обаждания от граждани на безплатния телефон за сигнали на Община Стара Загора са ремонтирани няколко светофарни уредби, автомати за паркиране в града, улично осветление, както и са подменени няколко капака на улични шахти.

Постъпила е за периода още информация за шум от строителна площадка, счупени клони на дървета, замърсяване около контейнери за смет, счупени антипаркинг колчета и други.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#svz

сподели ме


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн