Кметът Николай Тонев посреща в Гълъбово Посланика на Малтийския орден в България Камило Дзуколи на 30 януари

STZAGORA.NET
*

Вляво - Богдан Паташев и посланик Дзуколи

Вляво – Богдан Паташев и посланик Камило Дзуколи

Посолството на Суверенния Малтийски орден в България изпрати голямо дарение в Многопрофилната болница за активно лечение в Гълъбово. То включва системи за анестезия, операционно легло с операционна маса, кувьози – стационарен и транспортен за недоносени бебета, бебешки креватчета и други.

Очаква се идния вторник, 30 януари 2018 г., в 11:30 часа в болницата в Гълъбово рицарското дарение официално да бъде връчено от посланика на ордена в България – Негово Превъзходителство Камило Дзуколи. Той ще пристигне в Гълъбово заедно със съветника и първи секретар в Посолството на Малтийския орден в България Богдан Паташев, който е богослов и дипломат, и депутата от коалиция „БСП за България” Спас Панчев, по чиято инициатива е дарението за болницата в Гълъбово.

Негово Превъзходителство Камило Дзуколи е посланик на Суверения военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йеруасалим, Родос и Малта. Той извършва огромна дарителска дейност у нас и подпомага хиляди страдащи и нуждаещи се хора от цялата страна. Посланик Дзуколи съвсем скоро бе награден с орден „Стара планина“ първа степен, връчен му от Президента на Република България Румен Радев.

Малтийският орден е католически, с установен от папата статут. Управлява се от монаси и има 12 хиляди членове в 120 страни, които са светски лица. Орденът е известен с хуманитарните си мисии.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн