Общината ще си върне обратно парите от неизпълнен IT-проект

STZAGORA.NET
*
P1380641Заради неизпълнен проект за “Умна Стара Загора” от страна на старозагореца Петко Петков на стойност 9 хил. лв., подпомогнат с 4220 лв. от общинския бюджет с решение на Общинския съвет от април 2017 г., местната администрация ще си изиска обратно средствата, предоставени за частично покриване на разходите за закупуване на материали. Чрез въпросния проект е било анонсирано поставянето на антени в града, осигуряващи IT-възможности за наблюдение на градския транспорт, камионите на сметоизвозването, на водомери, елекромери и прочие улеснения.

Това съобщи пред медиите днес общинският съветник Янко Янков. С интереса си към случая и с това, че от няколко месеца насам е събрал цялата документация и е установил неизпълнението на проекта, той си обяснява нападките от страна на Петков към него. Както е известно, преди два дни се стигна до нелицеприятна сцена, при която автомобилът на общинския съветник бе удрян и ритан от Петко Петков, като по возилото има нанесени щети.

Тъй като материали не са закупени, общинските средства не са усвоени от автора на проекта и подлежат на връщане. Договорът с Петков е прекратен, уточни Янков. Той спомена и за подписани две неверни декларации от страна на Петков. “Тях ще ги дам на Прокуратурата да го разследват за подписване на невярна декларация” – добави общинският съветник.

По отношение на друго негово разследване – за неправомерно обитаване на общински жилища, Янков съобщи, че ще поиска да бъде потърсена отговорност от служители, неупражнили своевременно контрол върху предоставянето на имотите за ползване под наем.
#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн