43-годишен ще чака зад решетките присъдата си за кражба на вещи от деца в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Илко З., на 43 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство.

Установено е, че на 11.11.2016 г. в Стара Загора около 19:10 ч. три 12-годишни деца се намирали в парк „Тракия“. Докато играели, те оставили раниците си на една от пейките. Когато тръгнали да се прибират, децата забелязали непознат мъж – обвиняемия Илко З., да рови в чантите, като вече бил облякъл елека на едно от децата и сложил очилата на другото дете в джоба на панталона си. Момчетата се развикали, преминаващ случайно мъж подгонил извършителя и не след дълго успял да го хване. Очилата и елека били върнати на собствениците им. Впоследствие обвиняемият Илко З. се укрил от органите на полицията и бил обявен за издирване.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Деянието на 11.11.2016 г. е извършено в условията на опасен рецидив.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Илко З. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн