Стара Загора чества 170 години от рождението на Христо Ботев

STZAGORA.NET
*
P1380514P1380503С тържествен общоградски ритуал в Стара Загора от 11.00 часа днес, под звуците на военния духов оркестър, бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в парк “Митрополит Методий Кусев”. Организатори на честването на 170-та годишнина от рождението на поета-революционер бяха Община Стара Загора и Старозагорският военен гарнизон.

В словото си за значимостта на неговото родолюбиво дело секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов нарече Ботев „велик българин, отишъл си от този свят само на 28 години, но оставил изключително много след себе си на идните поколения“.

“Животът на Христо Ботев е пример за един достойно извървян път на герой, чиито принципи трябва да съхраняваме и пазим и днес – каза още Делян Иванов. – Той ни учи да сме единни, да милеем за родината си, да милеем за Стара Загора. Да осъзнаваме, че когато работим за една кауза, тя ще бъде реалност. За да ни има нас, за да я има Стара Загора и за да я има България.”

Венци и цветя на признателност пред паметта на героите бяха поднесени пред бюстовете на Христо Ботев и Хаджи Димитър от името на Община Стара Загора и Старозагорския военен гарнизон, областния управител, Общинския съвет, Средно училище “Христо Ботев”, 6-то основно училище “Свети Никола”от представители на обществени организациии, политически партии и признателното гражданство.

В ритуала участваха военният духов оркестър, знаменна група и почетен караул на Втора Тунджанска бригада. Литературно-поетична импресия, посветена на Ботев, изпълни актьорът Ивелин Керанов.

На тържественото честване присъстваха народни представители, представители на общинската и областната администрация, на старозагорския гарнизон, общински съветници, културни и обществени дейци и много граждани.
P1380518P1380522
P1380505P1380499
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн