На Богоявление освещават знамената на гарнизон Стара Загора

STZAGORA.NET
*
P1260597На 06.01.2018 г., Богоявление, в двора на храм „Св. Николай Мирликийски“ ще бъдат осветени бойните знамена на гарнизон Стара Загора.

Протосингелът на Старозагорската митрополия архимандрит Богослов ще извърши водосвета в 11.30 ч. С литийно шествие участниците в ритуала ще стигнат до езерото в парк „Йордан Капсамунов“ (до комплекс „Езерото“). В неговите води в 12.00 ч. ще бъде хвърлен Богоявленският кръст.

По традиция на Богоявление, в 13.00 ч., на моста срещу минералната баня в курортното селище Старозагорски минерални бани отец Йордан Карагеоргиев ще отслужи Велик Богоявленски водосвет с ритуал по хвърляне на кръста във водите на реката.

Утре, в 11.00 ч., с тържествен общоградски ритуал за полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Ботев в парк „М. М. Кусев“ Община Стара Загора ще отбележи 170-та годишнина от рождението на поета-революционер.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн