Стартира данъчната кампания за 2018 година. В Стара Загора са подадени първите 14 декларации

STZAGORA.NET
*
Корпоративните декларации и тези по ЗДДС през 2018 г. ще се подават само по електронен път
*
NAP 300 - 2За първите три дни от стартирането на кампанията в офиса на ТД на НАП – Стара Загора са подадени 14 годишни данъчни декларации (ГДД) по електронен път. Най-лесно и бързо формулярите на декларациите за облагане на доходите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП.

Всички физически лица, които подадат декларациите си с ПИК или с електронен подпис до 31 януари, ще имат право да се възползват от 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 500 лева. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2018 г.

От НАП напомнят, че годишните декларации по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), подавани от юридическите лица през 2018 г., ще се приемат само по електронен път. С това изменение отпада и възможността от ползване на отстъпка. Срокът за подаването им остава без промяна 2 април (тъй като 31 март е събота).

Декларациите по Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) от януари 2018 г. също се подават единствено по електронен път. Първият срок за подаването им е 14 януари 2018 г.

Считано от 01.01.2018 г., ГДД и годишен отчет за дейността не подават данъчно задължените лица, които през за финансовата 2017 г. не са осъществявали дейност по смисъла на Закона за счетоводството.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или на електронна поща infocenter@nra.bg.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн