Музей на старозагорските митрополити на Аязмото; чакат Руския патриарх Кирил за Трети март и други новини от Старозагорската митрополия от днес

STZAGORA.NET
*
Kiprian_660vСлед отправянето днес на Рождественското си послание (пълният текст – тук >>>), Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан сподели вижданията си за поискания от Светата митрополия бивш ресторант „Аязмото“, намиращ се до храм „Св. Теодор Тирон“.

„Трудно е да възстановим манастир, но искаме да направим музей на старозагорските митрополити. Православното младежко дружество може да се качи на Аязмото, да е сред природата, да беседва, да се наставлява и да се учи“ – сподели владиката.

Първата инициатива за 2018 година е издаването на книга за живота и служението на блаженопочиналия митрополит Климент. Очаква се потвърждение за евентуалното посещение на Руския патриарх Кирил на територията на Старозагорска епархия по повод 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство. Предстои създаването на филм по повод 180 години от рождението на митрополит Методий Кусев, отбелязване на 20-та годишнина от кончината на митрополит Панкратий, както и обнародавне на изследванията на Недьо Александров за епархията и събирането им в том.

Благовест Илиев
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн