Елка Бонева: Работих добре, за което говорят цифрите и фактите. Поисканата ми оставка беше политически акт”

STZAGORA.NET
*
P1380323Ден след предложената от групата на БСП и гласувана оставка на председателя на Общинския съвет в Опан Елка Бонева, пред медиите в Стара Загора тя заяви следното:

“Мотивите за оставката ми са неоснователни. Аз съм трети мандат общински съветник в Опан. През мандата 2011-2015 г. за 4-годишен период са приети 294 решения от Общинския съвет, при председател, работещ на 8-часов работен ден. Докато през изтеклите 2 години в този Общински съвет са приети 270 решения. Цифрите говорят категорично за добрата работа и натовареността ми като председател. А както знаете, работата на председателя не е само в подготовката на заседанията на Общинския съвет и участие в тях. В потвърждение на думите ми за добрата работа на ОбС – Опан е и фактът, че през този мандат нямаме във връзка с несъответствия по отношение на законност върнати решения от нито един от областните управители, с които сме работили – инж. Ранов, проф. Шошева и Гергана Микова, а също нямаме върнати решения и от Административния съд. Чиста съм пред съвестта си, пред колегите и пред избирателите, че съм си свършила работата като председател на Общинския съвет.”

На въпроси от страна на медиите Бонева уточни, че председателят на Общинския съвет не е част от администрацията на една община. “Неговата работа включва както подготовката на сесиите, така изключително и подготовката на материали, които се внасят. Два пъти годишно председателят внася отчет за работата си. Отчетите, които съм внесла до момента, са приети от общинските съветници с пълно мнозинство. Освен това задълженията на председателя включват работа с граждани, посещения на населени места, работа с институции. По този начин отговорих и на питането на общинските съветници, които го бяха внесли на последната сесия” – каза Елка Бонева.

Според нея от групата на ГЕРБ няма да издигнат друг от своите за председател на местния парламент на нейно място. “Поисканата ми оставка беше политически акт, а не акт лично срещу мен” – обобщи Бонева, която е и директор на Областна дирекция “Земеделие” в Стара Загора. На брифинга днес заедно с нея бе общинският съветник от групата на ГЕРБ в ОбС – Опан Иван Михов.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн