Горещ телефон: Фалшив сигнал за бит от учителка първокласник, опасна козирка на сграда, водач на тролей не съдействал на майка с количка

STZAGORA.NET
*
_TelefonНа безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 вчера (сряда, 13 декември) бяха подадени множество сигнали. По-значими сред тях са следните:

* 8.46 ч., квартал “К. Ганчев”, кръстовището на бул. “П. Евтимий” и ул. “Загоре” – Лица от ромски произход, облечени като коледари, ходят по търговските обекти и притесняват гражданите. В момента се намират пред “Ел. контрол”, като се движат в посока към центъра.

* 9.38 ч. – На автомагистрала “Тракия” има обърнат ТИР. Затруднено е движението и се преминава по аварийната лента.

* Площад “Берое” №3 – Има 2 жълти еко-контейнера на адреса, които никога не се напълват. Единият от тях е счупен. Гражданката желае счупеният съд да се премахне и да не се поставя нов. Отдел “Екология”: Единият жълт контейнер ще бъде премахнат.

* Ул. “Св. Княз Борис” №43 – Опасна козирка на сграда, в която има 4 педиатърски кабинета и млечна кухня. Да се направи проверка и да се предприемат действия. Отдел “Строителство” е направил предписание на домоуправителя на сградата. В момента се събират пари за ремонт.

* Кв. “Три чучура-юг”, до бл.103, водното стопанство до ВЕЦ-а – Изгарят се пластмасови и вредни материали на територията на водното стопанство. Екип “Контрол екология и чистота”: Направена е проверка на водното стопанство. Там се помещава работилница на дружеството, която се отоплява на твърдо гориво. Материалите, които се изгарят, са дървени палети. По време на проверката не е установено изгаряне на пластмасови/ вредни материали, нито е констатирана миризма. Служителите са предупредени да не изгарят такъв тип материали. Направен е снимков материал и докладна записка. Подаващият сигнала е насочен и към Зеления телефон на РИОСВ.

* Парк “Пети октомври”, до игрите на шах – Ел. таблото до игрите на шах е повредено. Сигналът е предаден на звено “Озеленяване и комунални дейности”.

* 14.22 ч., 12-то ОУ “Стефан Караджа”, първи клас – синът на подаващата сигнала е бит от учителка. Сигналът е подаден към ОДМВР и отдел “Образование”. При направената проверка майката на ученика се е отказала от сигнала, защото детето я е подвело. Казаното от него не отговаряло на истината.

* 15.21 ч., подаващата сигнала е пътувала в тролей предния ден, като се е качила около 17.15 часа. На слизане е помолила шофьора да спусне рампата за инвалиди, защото е пътувала с бебешка количка (със спящо бебе), но служителят се е държал грубо и е отговорил, че рампата е предназначена за хора в неравностойно положение. При направената проверка са установени вероятните тролейбуси (2 бр.): с начален час 17:05, който е бил на въпросната спирка в 17:06 часа, и с начален час 17:20, който е бил на посочената спирка в 17:23 часа. Сигналът е предаден на “Автобусни и тролейбусни превози”, където ще установят водача и ще го санкционират.

* Спирка НЧ “Климент Охридски” – Информационното табло на спирката показва размазано визуализираната информация. Сигналът е подаден към фирма ИКОМ за ремонт. По-късно е постъпил друг сигнал, че таблото е изключено.

* 19.15 ч., кв. “Зора”, в центъра пред магазина – Глутница бездомни кучета, около 8 на брой, са пред магазина в центъра на квартала.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн