Близо 50 двойки празнуваха Златна сватба в Казанлък

STZAGORA.NET
*
Б1 (2)12лизо 90 двойки в Казанлък празнуваха снощи заедно 50 години брачен юбилей по покана на кмета Галина Стоянова.

Заветното „Да“ да споделят живота си с другия Златните младоженци препотвърдиха пред кмета, която в качеството си на длъжностно лице по гражданско състояние и кмет на Общината отново ги венча в ритуална церемония по подновяване на брачния обет. На всяка двойка от първите официални семейства, сключили Златен брак в Община Казанлък, Галина Стоянова връчи Удостоверение за Златна сватба, което да валидира повторното венчило след половин век съжителство с пожелания „за още дълги години здраве и щастлив семеен живот“.

Златните булки и младоженци трябваше отново да изпият празнични чаши до дъно за своята венчавка и да препотвърдят обичта си с първа Златна брачна целувка, да разрежат сватбената торта…

„Тайната на уважението“ посочи като част от щастливия дългогодишен семеен живот Галина Стоянова в приветствието си към специалните гости и разказа притча за тайната на семейното щастие, в която младият съпруг дълго търсил рецептата, докато не започнал да измисля всеки ден нещо, с което да направи съпругата си щастлива, а тя постоянно му отвръщала със същото. Кметът на Община Казанлък благодари на юбилярите, че са дошли и са споделили своя щастлив миг с всички останали, „защото в щастието не бива да бъдем егоисти“. „Много бих искала такива, каквито сте тази вечер, да се покажете на своите деца, внуци и правнуци!“ – каза Галина Стоянова и пожела напред с много любов към Диамантената сватба.

За силните емоции допринесоха изпълненията на Ансамбъла за народни песни и танци при Народно читалище „Искра–1860“ с ръководител Цветан Цочев и певицата Надя Тончева.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн