Банкери дариха деца с увреждания в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
IMG_3705Дарение за децата от Центъра за настаняване от семеен тип в кв€ „Кольо Ганчев“ направиха днес служители от Сосиете женерал Експресбанк в Стара Загора. Те донесоха в дома бельо за децата и младежите.

Центърът е един от седемте изградени от Община Стара Загора по проект „Деинституционализация на деца в риск посредством изграждане на Центрове за настаняване от семеен тип” и е за деца с увреждания, обясни Нели Баджакова, директор на центровете. В него живеят 12 деца и младежи на възраст от 15 до 24 години. Те са с различни тежки заболявания като детска церебрална парализа, епилепсия, хидроцефалия и др.

„Нуждаем от всичко, от което има нужда в един дом“, каза още Баджакова. По думите й децата и младежите имат нужда от обувки, домашни чехли, постелъчен инвентар, памперси, препарати за чистене и дезинфекция и др. Получавали са различни дарения, но за пръв път банка е решила да помогне.

„Опитваме се да направим нещо не само като банка, но и като социална институция. Разговаряхме със секретаря на Община Стара Загора Делян Иванов и с главния финансист Цанка Ганева как можем да помогнем. Те ни дадоха насока, която ние приехме с удоволствие“ – сподели Васил Пенелов, директор на офисите в Стара Загора, група Бургас. По думите му са започнали да пробиват един път, който трябва да се разшири. „Надяваме се, нашите колеги от другите банки да го поемат като добър пример“ – допълни Васил Пенелов. Той пожела вратите на Центъра за настаняване да останат широко отворени и за другите представители на банките в Стара Загора.

От децата банкерите получиха специално изработени картички с пожелания за мирна, плодовита и честита Нова година.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн