Горещ телефон – 8 декември: ПТП между автобус и кола, ученически стол без отопление, незаконна тротоарна търговия и други сигнали

STZAGORA.NET
*
_TelefonНа безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 и вчера – петък, 8 декември, бяха подадени множество сигнали. По-значими от тях са следните:

* Силен шум от тонколоните на заведение на адрес бул.”Хр. Ботев” 55. Сигналът е подаден към ОДМВР.

* Информационното табло на спирка 50-2 “Три чучура”, бул. “Цар С. Велики”, не работи втори ден. Дежурен Телематика е констатирал проблем с таблото и на 07.12.17 г – в 09:50 часа е предал за аварията на фирма “ИКОМ”. На подаващия сигнала е обяснено, че за проблема се знае и таблото е възложено за ремонт.

* Пресечката на ул. “Хр. Ботев” и ул. “Г. С. Раковски” – южната страна. Контейнер тип “бобър” е поставен на тротоара и преминаването с инвалидни или детски колички е невъзможно. Същият е и на 1,5-2,0 метра под терасите на кооперацията. Подаващият сигнала желае контейнерът да се премахне и да се постави на 20 м встрани, където са другите три контейнера. Сигналът е предаден към отдел “Екология”.

* Ул. “Д. Наумов”, южно от ул. “В. Левски” – Контейнер тип “бобър” е поставен пред вход/изход на надземни гаражи на новопостроена кооперация. Гражданин желае същият да бъде преместен. Сигналът е предаден към отдел “Екология”.

* Парк “Пети октомври” – Теч на вода от чешмата на градската тоалетна. Звено “Озеленяване и комунални дейности”: Откраднат е кранът на чешмата. (Това става за втори път след 29 ноември, когато в тези тоалетни също беше възстановен откраднат кран – бел. ред.)

* Ул. “Герасим Папазчев” №16, Транспортна болница и блок на ЖП №16 – ПТП между автобус на градския транспорт и лек автомобил “Форд”.

* Кв. “Три чучура-север”, до бл. 70 – Гражданин сигнализира, че според него се поставя некачествено тротоарна настилка – плочки тип “кокалче”. Сигналът е предаден за проверка на отдел “Строителство”.

* Ул. “Августа Траяна” №70 В (южно) – До блока от няколко дни е изоставен автомобил “Ситроен”, зелен на цвят, без номера. Сигналът е предаден на дежурния на ОДМВР.

* Ул. “Ген. Столетов” № 72 – Обърнати са два контейнера за битови отпадъци. Сигналът е предаден на дежурния на фирма “Грийн Партнърс”.

* Спирка кв. “Железник-изток” – Таблото на спирката в посока към центъра не показва информация за линия 8, а автобусът е пристигнал навреме. За всички останали линии е подавало коректна информация. Проблемът е забелязан в 11:10 часа. Сигналът е предаден на дежурния на фирма “ИКОМ”.

* Бул. “Цар С. Велики” № 163 – На тротоара се продават незаконно плодове, зеленчуци и наливно вино. Екип “Контрол на обществения ред”: Направена е проверка по сигнала и тя ще продължи до понеделник, за да се изясни собствеността на тротоара.

* Кв. “Три чучура-север”, училище “Георги Райчев” – Ученическият стол е без отопление.

* Пешеходна зона източно от хотел “Верея”, срещу “Сити имоти” – Повредена градска инфраструктура (дъждоотводна шахта е с подвижен капак – трябва да се обезопаси).

* Ул. “М-р Т. Кавалджиев” № 179, заведение “Чифлика”, 23.51 ч.: Силна музика смущава живеещите в близост. Сигналът е предаден на дежурния на ОДМВР.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн