Специалният приз „50 години Фестивал на оперното и балетното изкуство (1967-2017)“ отива в Мариинския театър

STZAGORA.NET
*
nagradi lebedovo 05.12.17 (9 of 9)Директорът на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов връчи по традиция преди началото на дългоочаквания спектакъл на балета „Лебедово езеро“ в препълнената зала на Старозагорската опера на 5 декември юбилейните плакети „50 години Фестивал на оперното и балетното изкуство (1967-2017)“. Гост-солистите от Мариинския театър – Санкт Петербург Татяна Ткаченко и Иван Оскорбин получиха на сцената почетните плакети, изработени от старозагореца Христо Стоянов и предназначени за всички участници във фестивала тази година.

Огнян Драганов благодари на г-жа Светлана Шаренкова – председател на форум „България-Русия“ за съдействието за установяване на контакт с генералния директор и художествен ръководител на Мариинския театър Маестро Валерий Гергиев и за неговото лично одобрение и подкрепа солисти на Мариинския балет да гостуват в „Лебедово езеро“.

След това той обяви единодушното решение на организаторите и на публиката специалният юбилеен приз на фестивала да отиде в Мариинския театър.

Наградата бе връчена на Светлана Шаренкова от художествения ръководител на балета на Държавна опера – Стара Загора Силвия Томова.

Светлана Шаренкова изрази от своята радост да участва в този изключителен проект за възраждане на културните взаимоотношения между България и Русия и пое ангажимента лично да предаде специалния приз на маестро Валерий Гергиев, като сподели, че е сигурна, че той с удоволствие ще подреди почетния плакет до многобройноите си отличия и награди от цял свят.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн